ویژگیهای عمومی قیرها
1. غیر قابل نفوذپذیر در مقابل آب و رطوبت
2. مقاومت در برابر اسیدها، بازها و نمکها
3. چسبندگی
ویژگیهای قیر ، به پایه نفتی ، نوع مواد سازنده و شیوه تهیه آن بستگی دارد ، و با استفاده از مشخصات استاندارد زیر شناسایی می گردد :
( penetraion ) درجه نفوذ
فاصله
ای است که یک سوزن استاندارد با وزن معین و در زمان معین و دمای مشخص در
قیر فرو می رود این ٠ میلی متر اندازه گیری می شود این ویژگی برای دسته
بندی قیر های جامد و نیمه جامد به فاصله بر مبنای ١ کار میرود .
( softening point ) نقطه نرمی
برای نشان دادن دمای نرم شدن قیر استفاده می شود
( viscosity) گرانروی
این استاندارد هم برای قیر های جامد و هم برای قیر های مایع بکار میرود و نشان دهنده مقدار روان شدن قیر در دماهای گوناگون است .
مشخصات دیگر
گذشته
از آزمایشهائی که به آنها اشاره شد ، چگالی ، نقطه اشتعال ، حلالیت قیر در
حلالهای گوناگون ، قابلیت و تعیین ( Breaking point) افت وزن در اثر حرارت
، قطه شکست ، ( Ductility) کشش یا مفتولی شدن در صد موم ، از آزمایشات
دیگری است که برای شناخت انواع قیر بکار میرود .